Temakurs – milonga, 26/10-16/11

Milongakurs – fire torsdager kl 17.30-19, med Liga Liepina og Bastian Hoffmann:

26. oktober
2. november
9. november
16. november

Milonga – rask, rytmisk og lekende kunne man bruke for å beskrive med korte ord hva som kjennetegner denne pardansen. Musikkstilen oppsto i Rio de la Platas, storbyene Buenos Aires og Montevideo. Musikken kjennetegnes av sin synkoperte bassgang og skal ha utgangspunkt i trommerytmer som de afrikanske slavene tok med seg fra Kongo. Rytmen lever videre i mange andre former for latinamerikanske danser. Milonga er trolig en videreutvikling av dansen Candombe.

Her er noen eksempler på Milonga:
https://youtu.be/n6x1gVtQ9p8
https://youtu.be/WnIZglo8e_s
https://www.youtube.com/watch?v=mHM5bvgfxZo&index=21&list=PLE20567D2AA967F14

Kursinnhold

Hva skal vi lære på kurset vårt? Det er to forskjellige typer milonga; «Milonga lisa», som vanligvis danses på hvert slag, og «Milonga con Traspié», hvor danserne danser små, raske trinn i fordoblet rytme (for eksempel tre trinn på to slag ), eller en bevegelse i en bestemt retning for å ta den tilbake igjen (Traspié). Det å leke med rytmen, som kan gjøres på veldig lite plass, gjør det mulig å gjøre dansen spennende også på fulle dansegulv.

Er det noe som det ellers fokuseres mye på i milongaundervisningen?

Under kurset skal vi jobbe med stegkvalitet, abrazo, rytmisk lek og presentere ulik milongamusikk for at dansen kan fylles med det den er kjent for: letthet, lek og glede. Neste gang du hører milonga skal du kunne bli ett med musikken!

Vil du melde deg på?

Milongakurset passer for deg som har gått videregående kurs og føler deg trygg nok til å bevege deg til musikken på en dansekveld. Du klarer å variere både steg og tempo som en del av variasjon i dansen samt har danset i tett abrazo.

Liga og Bastian har gjort dette før! Bli med på lek og moro!

Påmelding i par på: http://www.deltager.no/temakurs_milonga
Pris: 600,- per person