ABRAZO TANGOSKOLE

Foto: Dag Stenvoll

Kurstilbud i Abrazo Tangoskole i vår 2022!

Mandager fra 2. mai til 20.juni

  • Nybegynnerkurs kl. 20:45 – 22:00 (8 mandager)
  • Videregående kl. 19:30 – 20.45 (5 mandager)
  • Øvet kurs kl. —

Pris 125 kr/person/gang (nybegynnerkurset inkluderer medlemskap i Tango Abrazo for semesteret)

Meld deg på her:

Et helhetlig tangotilbud

Tango Abrazo ønsker å fremme og utvikle argentinsk tango i Bergen. Det å organisere kurs er derfor en nøkkelaktivitet for klubben.

Abrazo tangoskole tilbyr kurs til nye og eksisterende medlemmer, slik at den enkelte kan utvikle sin tango og bli kjent med andre i miljøet. Tangoskolen skal også bidra til å inspirere og til å skape et godt og levende miljø på kurs og milonga (sosial dansekveld).

Argentinsk tango er improvisatorisk, noe som betyr at den blir til mens man danser og at ingen danser blir like. Det er også en sosial dans, hvor to personer skal bevege seg sammen til musikken. For å danse på milonga med forskjellige personer er det nyttig med ferdigheter på disse fem områdene:

  1. Egen teknikk
  2. Kontakt med partner
  3. Repertoar
  4. Musikalitet
  5. Sosial tango (samspill med andre dansere)

 

1. Egen teknikk
Her handler det om å bli bevisst på egen holdning og forstå prinsipper med å føre/følge. Egen teknikk er viktig for å forstå innvirkningen man har på den andre med sin egen holdning og måte å bevege seg på.

2. Kontakt med partner
Bevisstgjøring og følsomhet på kontakt med den du danser med. Vi jobber mye med omfavnelsen (hvordan man holder hverandre /dansestilling, på spansk ”abrazo”) og hva som skjer når en endrer på ulike elementer. Målet er å oppleve det som behagelig å danse sammen, og fører og følger har like stor betydning for å få til god kontakt i paret.

3. Repertoar
I tango finnes det noen grunnleggende steg og figurer som danner utgangspunkt for mer avanserte sekvenser. De viktigste basisfigurene er ocho, kryss og giro.

4. Musikalitet
Det å lære å lytte til ulik tangomusikk vil gjør deg bedre i stand til å bruke musikken aktivt i dansen. Det gjelder både fører og følger.

5. Sosial tango (samspill med andre dansere)
Tango er først og fremst en sosial dans, og det finnes noen regler og høflighetskoder som skal ivareta tryggheten både for den enkelte, men også som par på dansegulvet med andre par. Disse sosiale kodene vil du finne igjen overalt i verden hvor du går på en milonga (sosial dansekveld).


Alle kursene våre tar for seg disse fem grunnelementene i tango. Vektlegging varierer ut i fra om du er nybegynner, viderekommen eller øvet.


Hvilket kurs passer for deg?

Nybegynnerkurs:
Grunnprinsipper for føring og følging. Her vil hovedfokus være egenteknikk og bevisstgjøring av kontakt med partner; selve grunnlaget for tango. Du vil også få vite om de sosiale kjørereglene, så du vet hva en milonga (sosial dansekveld) går ut på og enkelt kan forstå hva som skjer der.

Videregående kurs:
Prinsippene fra nybegynnerkurset bygges videre og i tillegg introduseres mer repertoar. Etter dette kurset skal du ha en god forståelse av grunnteknikk. Du har kanskje også vært på milonga allerede og har nå et godt fundament for å ta tangoen din videre.

Øvet kurs:
Dette er kurset for deg som allerede har kjennskap til grunnteknikk og vil jobbe mer intensivt med tangoen din og få enda dypere forståelse for hvordan du kan øke kvaliteten på kontakt, steg og bevegelse, og ikke minst hvordan du kan inkorporere og bruke musikken i dansen.

Temakurs:
Dette er kurs som gjerne går dypere inn i ett eller flere av de fem grunnelementene. Det kan for eksempel være kurs som tar særskilt for seg teknikk eller spesielle figurer (repertoar), eller som fokuserer på musikalitet.


Nybegynnerkurs med Åge og Mikaela

9. oktober – 13. november 2022

Posted in Abrazo tangoskole, Forside, Kurstilbud 2022 | Kommentarer er skrudd av for Nybegynnerkurs med Åge og Mikaela

Oppfølgningskurs med Nina & Kenneth

4.oktober- 22.november 2022

Posted in Abrazo tangoskole, Forside, Kurstilbud 2022, Kurstilbudet til Tango Abrazo i 2017, Videregående/øvet | Kommentarer er skrudd av for Oppfølgningskurs med Nina & Kenneth

Kurs i teknikk og musikalitet for viderekommet og øvet nivå

september 9-11 og september 23-25.

Posted in Abrazo tangoskole, Forside, Kurstilbud 2022 | Kommentarer er skrudd av for Kurs i teknikk og musikalitet for viderekommet og øvet nivå