ABRAZO TANGOSKOLE

Foto: Dag Stenvoll

Kurstilbud i Abrazo Tangoskole i vår 2023!

Se forsiden vår for beskrivelse og link til påmelding for kursene våre første halvdel våren 2023.

Merk at når du melder deg på nybegynnerkurs får du medlemskap for inneværende halvår i Tango Abrazo inkludert i prisen. Du må bare betale 20,- for å registrere deg på deltager.no her.

Et helhetlig tangotilbud

Tango Abrazo ønsker å fremme og utvikle argentinsk tango i Bergen. Det å organisere kurs er derfor en nøkkelaktivitet for klubben.

Abrazo tangoskole tilbyr kurs til nye og eksisterende medlemmer, slik at den enkelte kan utvikle sin tango og bli kjent med andre i miljøet. Tangoskolen skal også bidra til å inspirere og til å skape et godt og levende miljø på kurs og milonga (sosial dansekveld).

Argentinsk tango er improvisatorisk, noe som betyr at den blir til mens man danser og at ingen danser blir like. Det er også en sosial dans, hvor to personer skal bevege seg sammen til musikken. For å danse på milonga med forskjellige personer er det nyttig med ferdigheter på disse fem områdene:

  1. Egen teknikk
  2. Kontakt med partner
  3. Repertoar
  4. Musikalitet
  5. Sosial tango (samspill med andre dansere)

1. Egen teknikk
Her handler det om å bli bevisst på egen holdning og forstå prinsipper med å føre/følge. Egen teknikk er viktig for å forstå innvirkningen man har på den andre med sin egen holdning og måte å bevege seg på.

2. Kontakt med partner
Bevisstgjøring og følsomhet på kontakt med den du danser med. Vi jobber mye med omfavnelsen (hvordan man holder hverandre /dansestilling, på spansk ”abrazo”) og hva som skjer når en endrer på ulike elementer. Målet er å oppleve det som behagelig å danse sammen, og fører og følger har like stor betydning for å få til god kontakt i paret.

3. Repertoar
I tango finnes det noen grunnleggende steg og figurer som danner utgangspunkt for mer avanserte sekvenser. De viktigste basisfigurene er ocho, kryss og giro.

4. Musikalitet
Det å lære å lytte til ulik tangomusikk vil gjør deg bedre i stand til å bruke musikken aktivt i dansen. Det gjelder både fører og følger.

5. Sosial tango (samspill med andre dansere)
Tango er først og fremst en sosial dans, og det finnes noen regler og høflighetskoder som skal ivareta tryggheten både for den enkelte, men også som par på dansegulvet med andre par. Disse sosiale kodene vil du finne igjen overalt i verden hvor du går på en milonga (sosial dansekveld).


Alle kursene våre tar for seg disse fem grunnelementene i tango. Vektlegging varierer ut i fra om du er nybegynner, viderekommen eller øvet.


Hvilket kurs passer for deg?

Nybegynnerkurs:
Grunnprinsipper for føring og følging. Her vil hovedfokus være egenteknikk og bevisstgjøring av kontakt med partner; selve grunnlaget for tango. Du vil også få vite om de sosiale kjørereglene, så du vet hva en milonga (sosial dansekveld) går ut på og enkelt kan forstå hva som skjer der.

Videregående kurs:
Prinsippene fra nybegynnerkurset bygges videre og i tillegg introduseres mer repertoar. Etter dette kurset skal du ha en god forståelse av grunnteknikk. Du har kanskje også vært på milonga allerede og har nå et godt fundament for å ta tangoen din videre.

Øvet kurs:
Dette er kurset for deg som allerede har kjennskap til grunnteknikk og vil jobbe mer intensivt med tangoen din og få enda dypere forståelse for hvordan du kan øke kvaliteten på kontakt, steg og bevegelse, og ikke minst hvordan du kan inkorporere og bruke musikken i dansen.

Temakurs:
Dette er kurs som gjerne går dypere inn i ett eller flere av de fem grunnelementene. Det kan for eksempel være kurs som tar særskilt for seg teknikk eller spesielle figurer (repertoar), eller som fokuserer på musikalitet.


Oppdagelsesferd i tangoens ulike kryss, Olga & Eirik, søndag 29. januar

Bli med på oppdagelsesferd i tangoens ulike kryss. Vi ser på teknikk, musikalitet og improvisasjon i det kanskje undervurderte krysset – fra de enkle til de mer avanserte former. Vi finner det på flere steder og i varianter du kanskje ikke har tenkt på som « kryss». Tangoen fikk et eget lite veiskille når «krysset […]

Posted in Abrazo tangoskole, Temakurs | Kommentarer er skrudd av for Oppdagelsesferd i tangoens ulike kryss, Olga & Eirik, søndag 29. januar

Ruben & Sabrina-weekend, Bergen, 28.-30. april 2023

WELCOME TO RUBEN & SABRINA-WEEKEND WITH TANGO ABRAZO! It is with great pleasure we welcome Ruben & Sabrina for a tango weekend with courses and show in Bergen! Registration in couples. We offer three seminars, with three different levels. Each seminar consist of two classes. NOTE: Limited number of participants. First come, first served. Registration […]

Posted in Abrazo tangoskole, Temakurs | Kommentarer er skrudd av for Ruben & Sabrina-weekend, Bergen, 28.-30. april 2023

Tango-flow, med Annabel & Janne, 21. og 22. januar

Lørdag 21. januar 12-14, og Søndag 22. januar 18-20 Nivå: øvet/viderekomne.NB! Sted: Danckert Krohn, Kong Oscars gate 54 Tema: Musikkens eget åndedrett, kontakt med partner, caminada i tett omfavnelse. Enkle stegkombinasjoner for trange dansegulv. Tango er å hengi seg til her og nå. Men hva skaper dette overskuddet? På dette kurset har vi fokus på […]

Posted in Abrazo tangoskole, Temakurs, Videregående/øvet | Kommentarer er skrudd av for Tango-flow, med Annabel & Janne, 21. og 22. januar