ABRAZO TANGOSKOLE

Foto: Dag Stenvoll

Kurstilbud i Abrazo Tangoskole i vår 2023!

Se forsiden vår for beskrivelse og link til påmelding for kursene våre første halvdel våren 2023.

Merk at når du melder deg på nybegynnerkurs får du medlemskap for inneværende halvår i Tango Abrazo inkludert i prisen. Du må bare betale 20,- for å registrere deg på deltager.no her.

Et helhetlig tangotilbud

Tango Abrazo ønsker å fremme og utvikle argentinsk tango i Bergen. Det å organisere kurs er derfor en nøkkelaktivitet for klubben.

Abrazo tangoskole tilbyr kurs til nye og eksisterende medlemmer, slik at den enkelte kan utvikle sin tango og bli kjent med andre i miljøet. Tangoskolen skal også bidra til å inspirere og til å skape et godt og levende miljø på kurs og milonga (sosial dansekveld).

Argentinsk tango er improvisatorisk, noe som betyr at den blir til mens man danser og at ingen danser blir like. Det er også en sosial dans, hvor to personer skal bevege seg sammen til musikken. For å danse på milonga med forskjellige personer er det nyttig med ferdigheter på disse fem områdene:

  1. Egen teknikk
  2. Kontakt med partner
  3. Repertoar
  4. Musikalitet
  5. Sosial tango (samspill med andre dansere)

1. Egen teknikk
Her handler det om å bli bevisst på egen holdning og forstå prinsipper med å føre/følge. Egen teknikk er viktig for å forstå innvirkningen man har på den andre med sin egen holdning og måte å bevege seg på.

2. Kontakt med partner
Bevisstgjøring og følsomhet på kontakt med den du danser med. Vi jobber mye med omfavnelsen (hvordan man holder hverandre /dansestilling, på spansk ”abrazo”) og hva som skjer når en endrer på ulike elementer. Målet er å oppleve det som behagelig å danse sammen, og fører og følger har like stor betydning for å få til god kontakt i paret.

3. Repertoar
I tango finnes det noen grunnleggende steg og figurer som danner utgangspunkt for mer avanserte sekvenser. De viktigste basisfigurene er ocho, kryss og giro.

4. Musikalitet
Det å lære å lytte til ulik tangomusikk vil gjør deg bedre i stand til å bruke musikken aktivt i dansen. Det gjelder både fører og følger.

5. Sosial tango (samspill med andre dansere)
Tango er først og fremst en sosial dans, og det finnes noen regler og høflighetskoder som skal ivareta tryggheten både for den enkelte, men også som par på dansegulvet med andre par. Disse sosiale kodene vil du finne igjen overalt i verden hvor du går på en milonga (sosial dansekveld).


Alle kursene våre tar for seg disse fem grunnelementene i tango. Vektlegging varierer ut i fra om du er nybegynner, viderekommen eller øvet.


Hvilket kurs passer for deg?

Nybegynnerkurs:
Grunnprinsipper for føring og følging. Her vil hovedfokus være egenteknikk og bevisstgjøring av kontakt med partner; selve grunnlaget for tango. Du vil også få vite om de sosiale kjørereglene, så du vet hva en milonga (sosial dansekveld) går ut på og enkelt kan forstå hva som skjer der.

Videregående kurs:
Prinsippene fra nybegynnerkurset bygges videre og i tillegg introduseres mer repertoar. Etter dette kurset skal du ha en god forståelse av grunnteknikk. Du har kanskje også vært på milonga allerede og har nå et godt fundament for å ta tangoen din videre.

Øvet kurs:
Dette er kurset for deg som allerede har kjennskap til grunnteknikk og vil jobbe mer intensivt med tangoen din og få enda dypere forståelse for hvordan du kan øke kvaliteten på kontakt, steg og bevegelse, og ikke minst hvordan du kan inkorporere og bruke musikken i dansen.

Temakurs:
Dette er kurs som gjerne går dypere inn i ett eller flere av de fem grunnelementene. Det kan for eksempel være kurs som tar særskilt for seg teknikk eller spesielle figurer (repertoar), eller som fokuserer på musikalitet.


Nybegynnerkurs i argentinsk tango, høst 2023

Kom å lær argentinsk tango med noen av Bergen bys mest erfarne tangodansere!  Endelig er det klart for høstens nybegynnerkurs i argentinsk tango, og det betyr at det er din tur til å la deg lokke ut på dansegulvet. I nybegynnerkurset vil du bli kjent med dansen gjennom å lære tangoens grunnleggende steg og teknikker. […]

Posted in Abrazo tangoskole, helgekurs for nybegynnere, Kurstilbud 2023, Nybegynnerkurs | Kommentarer er skrudd av for Nybegynnerkurs i argentinsk tango, høst 2023

Nybegynnerkurs

Når? – Lørdag 15. april og søndag 16. april, kl. 13-16. Deretter mandagene 17.04, 24.04, 08.05 og 15.05, kl. 19-2030. Hvor? – Vestre Strømkaien 1, 5008 Bergen. Bergen Body Works sine lokaler 2.etg Hvem holder kurset? – Det vil være ulike instruktører fra gang til gang. Fokus vil være på grunnleggende ferdigheter og danseglede. Hvem passer det for?– […]

Posted in Abrazo tangoskole, Kurstilbud 2023, Kurstilbudet til Tango Abrazo i 2017, Nybegynnerkurs | Kommentarer er skrudd av for Nybegynnerkurs

Videregående/lett øvet med Solveig og Bogdan. Oppstart 27.mars

Bli med videre på tangoreisen! Vi inviterer til videregående kurs i argentinsk tango med Solveig og Bogdan. NIVÅ: videregående/lett øvet. NÅR: Kurset går over 8 mandager fra kl. 17.00 -18.30, med oppstart 27. mars og avslutning 5.juni 2023. (3. april, 10. april og 1.mai utgår pga. ferie og fridager.) HVOR: Kurset holdes i lokalene til […]

Posted in Abrazo tangoskole, Videregående/øvet | Kommentarer er skrudd av for Videregående/lett øvet med Solveig og Bogdan. Oppstart 27.mars