Kurs i Gyrokinesis med Irem

 

Tango Abrazo arrangerer gyrokinesiskurs!

Gyrokinesis, også kalt Yoga for Dansere, er et treningssystem utviklet av den ungarske ballettdanseren Juliu Hovarth, som åpner kroppens energistrømmer, stimulerer nervesystemet, øker bevegelighet og funksjonell styrke gjennom rytmiske og flytende bevegelsessekvenser. Øvelsene har opprinnelse i yoga, Tai Chi, gymnastikk og dans. En gyrokinesistime varer vanligvis i 60 – 90 minutter og begynner med oppvarming etterfulgt av flytende ryggøvelser som øker kroppens bevegelighet og smidighet. Videre gjøres det øvelser for andre ledd, balanse og kardiovaskulær utholdenhet.

Mer info om gyrokinesis finner du nederst på siden.

Hvorfor er det godt for tangodansere? Jo, i gyrokinesis jobber vi mye med ryggsøylen. Det gir kroppsbevissthet og mykhet. I gyrokinesis er det viktig meg flyt i bevegelsene, slik det er i tango. Teknikken er veldig populær i Buenos Aires blant profesjonelle tangodansere som en ekstratrening. Gyrokinesis er nyttig for både førere og følgere som vil forbedre sin egen teknikk, og passer alle nivåer!

Hva trenger du? Yogamatte og komfortable treningsklær. Ikke sko.

Instruktør: Irem Öztürk

Pris: 900 kroner / 450 kr student.

Sted: Jekteviken 5

Irem Öztürk er fra Tyrkia, har bodd i Norge i 4 år. Hun er fysioterapeut og utdannet pilatesinstruktør. Som tangodanser har hun fått undervisning bl. a. ved Akademi Tango i Tyrkia hos det kjente instruktørparet Alper Ergökmen og Selen Sürek. På grunn av omfattende reisevirksomhet får hun regelmessig undervisning hos kjente instruktører som Maria Filali, Diego Calarco, Claudio Forte og Barbara Carpino. Irem har akkurat kommet hjem fra et 5 måneders opphold i Buenos Aires hvor hun fordypet seg i tango. Hun tok kurs hos forksjellige lærere blant annet Gaston Torelli, Moira Castellano og Rodrigo Fonti. Irem har hatt teacher traning kurs i Gyrokinesis med Sandra Messina (hun er også en erfaren tangodanser og gyrokinesis/gyrotonic lærer).

Kurset er på til sammen 12 timer. Maksimum 12 deltagere.

 

Lørdag 4.oktober kl 14:30 – 16:00 Jekteviken
Lørdag 18.oktober kl 12:00 – 13:30 Jekteviken
Lørdag 25.oktober kl 12:00 – 13:30 Jekteviken
Lørdag   1.november kl 12:00 – 13:30 Jekteviken
Lørdag   8.november kl 12:00 – 13:30 Jekteviken
Lørdag  15.november kl 14:30 – 16:00 Jekteviken

Individuell påmelding. Send e-post med navn, adresse og telefonnummer til kurs@bergentango.no for mer informasjon og påmelding. Merk med «GYRO2«

GYROKINESIS®

Systemet trener hele kroppen gjennom syv naturlige bevegelser av ryggsøylen: fremover, bakover, til venstre, til høyre, vridning til venstre, vridning til høyre og sirkel. Alle andre ledd blir beveget i tillegg.
Ved hjelp av denne metoden jobber man seg systematisk og skånsomt gjennom alle ledd og muskler i rytmiske og bølgende øvelser.
Bevegelsene stimulerer kroppens indre organer, og forskjellige korresponderende pustemønstre er integrert.
Det er flyt i bevegelsene, stillingene holdes ikke over lengre tid og man unngår unødvendige spenninger. I stedet blir de forskjellige stillingene smidig og harmonisk forbundet ved hjelp av pusten, og øvelsene virker og føles mer som en dans enn som tradisjonell yoga.
GYROKINESIS® kan trenes på forskjellige nivåer. De mer avanserte klassene har i tillegg utholdenhetstrening for de som er vant til større anstrengelser. Alle klassene omfatter øvelser i sittende, liggende og stående stilling.
GYROKINESIS® er velegnet til meditativ fysisk trening.
Øvelsene utføres uten andre hjelpemidler enn stol og matte, slik at de også kan gjøres individuelt hjemme og på jobb når man trenger et avbrekk fra ensidige og belastende arbeidsstillinger. Horvaths metode styrker og strammer kroppen og lærer den å bevege seg på nytt, avslappet og med flyt og kraft.

http://www.gyrotonic.no/omgyrotonic.html