TANGOHELG MED «PC-TANGO» – 20.-23.mai

Paul & Celia

Vi ønsker velkommen et nytt gjestintruktørpar til tangomiljøet vårt.
Paul Rössler og Celia Back-Vega har rykter på seg om å være førsteklasses tangodansere og pedagoger. Paul er analytisk og forklarer ting enkelt og grundig. Celia tar godt vare på kvinnens perspektiv i dansen og vektlegger fleksibilitet og selvstendighet.
Det å utvikle musikalitet i selve kvaliteten i bevegelsen og i kontakten i abrazoen, er deres spesialitet. For eksempel starter de alltid med øvelser som isolerer bevegelsen eller kjernen i elementet de jobber med, før de introduserer selve elementet eller kombinasjonen de skal fram til. Dette letter læringen og gjør at man ikke bare ”kopierer” kombinasjonen, men får en forståelse for føringen og grunnteknikkene som ligger til grunn for bevegelsen.

For å få en bevegelse flytende og organisk, tilnærmer de seg gjerne bevegelsen stort og åpent, for senere å redusere den ned tilpasset tett stil. Dette gir et musikalsk redskap, et stort dynamisk spenn og mange variasjonsmuligheter for den samme figuren/elementet; den samme bevegelsen kan være myk og enkel eller lades opp slik at den eksploderer.

Paul og Celia har vært elever av mange ulike dansere, men sier de kjenner seg nærmest i dansestil med Sebastian Arce og Mariana Montes. De danser ”tango nuevo” like godt som tett- klassisk stil.

Se Paul og Celia på Youtube.

Påmeldingen deres workshop vil starte mandag 3.mai.

Samme helg, i tillegg til spennende workshop, vil det også bli arrangert tangoball (22/5). Så: MERK  DEG DISSE DATOENE!